Over Vincent Smit

Vincent Smit (1975) helpt bedrijven te stoppen met verkopen om daarvoor in de plaats gekocht te worden via social media.

Vincent Smit is ondernemer sinds 2008. Tot medio 2014 was hij oprichter en mede-directeur/eigenaar van Just Connecting, gestart als social media trainingsbureau en inmiddels uitgegroeid tot een bureau met verschillende disciplines waaronder ook social selling en social business. In 2010 heeft hij Promote Your Network opgezet, voor iedereen die het beste voor heeft met zijn/haar netwerk, gevolgd door Kickstart Your Social Media in 2015, een ‘buiten-de-deur-Social-Media-team’ voor bedrijven die weten dat social media belangrijk is maar er niet de aandacht aan geven die het zou moeten krijgen. Verder is hij participant/aandeelhouder/investeerder in nieuwe concepten als Flirttracker, Innolinq, Butler on Demand, Social Dream Deal en Concept Storm.

Vincent Smit heeft meer dan 20.000 professionals getraind om social media zakelijk slim in te zetten en 250 social media managers getraind. Hij heeft dan ook talloze tactieken en inzichten opgedaan. In binnen- en buitenland heeft hij de vindbaarheid, bereikbaarheid, betrouwbaarheid, deelbaarheid en zichtbaarheid van professionals significant verbeterd. Zijn kracht ligt er in om de toehoorders met nieuwe inzichten naar huis te laten gaan. Daarbij kweekt hij vooral zingeving en urgentie. Social media is natuurlijk heel leuk, maar is het ook nuttig en kan het business opleveren? Vincent Smit laat zien dat je veel meer kunt bereiken dan je nu voor mogelijk houdt.

Hij heeft eerder gewerkt voor bedrijven als ING, KPMG, KPN, Schiphol Group, Rabobank, Unive, FME en spreekt op congressen zoals de Week van de Ondernemer. Daarnaast geeft hij keynotes in het Engels in onder andere Brussel, Londen, Rome en Miami. Zoals de keynote ‘Stop met verkopen, word gekocht’, waarin hij je met pakkende voorbeelden meeneemt om hyperactief webcare toe te passen en business uit jouw social media accounts te halen. Want waarom anderen lastigvallen met jouw product of dienst als je er ook voor kunt zorgen dat anderen zelf gaan bedenken dat zij jou nodig hebben? Vincent bereikt dit via social tactics. Informatie is geen macht, het inzicht wat je er mee gaat doen wel.  

Een ander keynote thema is ‘Concepten zijn de nieuwe start-ups’. Velen lopen rond met een idee voor een nieuw bedrijf, een nieuwe app of een baanbrekend business model. Maar er ontbreekt meestal nog wel wat: tijd, geld, een netwerk, expertise, maar in de meeste gevallen ontbreekt het vooral aan daadkracht. Vincent Smit laat zien hoe hij zijn eigen concepten vermarkt en hoe hij anderen daarbij helpt. Aan de hand van verschillende Google tools, indicatoren en aanleidingen binnen de social media kan hij in 15 minuten achterhalen of het überhaupt zin heeft om een idee verder uit te diepen. Je wilt immers niet iets lanceren waar niemand naar op zoek is, niemand over praat of wanneer er te weinig profielen van de doelgroep zijn! Beide keynotes zijn met name geschikt voor bedrijven en professionals die de volgende stap willen zetten om hun doelstellingen sneller en slimmer te realiseren.

Bekijk hieronder een video waarin Vincent Smit uitlegt welke trucs je kunt toepassen om je online zichtbaarheid te vergroten.

Vincent Smit is inzetbaar als internationaal keynote spreker op het gebied van Linkedin, Twitter, tooling, social selling, digitale marketing, acquisitie via social media en tactieken die ertoe leiden dat bedrijven weer een optie worden om gekocht te worden door hun doelgroep. Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

 

Boekvertalingen

Cijfers wat een feest! - Wilfried Hess

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ sprekers - trainers - gastdocenteten die echt het verschil maken

Tell a business relation

Tell a business relation