Over Frum van Egmond

Over spreker Frum van Egmond - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Frum van Egmond - inzetbaar als spreker | trainer | gastdocent

Frum van Egmond (1972) is de founder van De Noordwijkse Methode, een innovatieve onderwijsfilosofie. Daarnaast begeleidt Frum innovatieprocessen binnen en buiten het onderwijs. In alles wat Frum doet staat leren centraal.
 

In 2006 richtte Frum De Noordwijkse School op in Noordwijk, een droom die ze eigenlijk al vanaf haar 8e had. Vanuit haar passie voor leren ging ze onderzoeken hoe het onderwijs op haar school eruit zou moeten zien. Hierbij verzamelde ze een team van experts op allerlei vakgebieden om zich heen, die meedachten vanuit hun eigen expertise. Al gauw bleek dat er veel kennis is over leren waar je weinig van terug ziet in het onderwijs. Bovendien werd ook duidelijk dat onze wereld vraagt om andere kennis, inzicht en vaardigheden dan vroeger. 

Tijdens Frum's zoektocht naar de ideale basisschool verzamelde ze overal puzzelstukjes. Toen ze daarna de puzzel ging leggen, kwam ze uit op een heel andere manier van leren dan gebruikelijk op de meeste scholen. En hier hoorde ook een andere manier van organiseren en denken bij. De Noordwijkse School was meteen een succes. Binnen twee jaar had de school wachtlijsten en kwamen er steeds meer vragen van andere scholen of ze ook elementen van De Noordwijkse Methode over konden nemen.

De Noordwijkse Methode kenmerkt zich doordat deze steigers biedt waarmee leerkrachten én leerlingen optimale vrijheid hebben in hun leren, terwijl toch duidelijk blijft dat zij aan de kerndoelen van de overheid werken. Kennis maken met de wereld om je heen, kritisch leren denken, ontwerpend en onderzoekend leren, talentontwikkeling en sociale vaardigheden en zelfkennis zijn belangrijke onderwerpen binnen De Noordwijkse Methode. Leraren ontwerpen zelf lessen in vakateliers vanuit een overkoepelend thema.

Na 5 jaar bestuurs- en directietaken op De Noordwijkse School, richtte Frum Stichting De Noordwijkse Methode op, om van daaruit De Noordwijkse Methode verder te kunnen ontwikkelen en scholen te begeleiden. Inmiddels werken 20 basisscholen in Nederland met De Noordwijkse Methode. Daarnaast wordt er ook met allerlei elementen hiervan gewerkt op andere basisscholen, middelbare scholen en HBO’s. Naast de inhoudelijke innovaties, heeft De Noordwijkse Methode ook innovatieve modellen ontwikkeld om van je school of organisatie een duurzaam lerende organisatie te maken, waarin de talenten van de medewerkers optimaal benut worden.

Onderdelen van De Noordwijkse Methode worden ingezet bij innovatieprojecten door heel Nederland en sinds kort ook in Tsjechië, Slovenië en Hongkong. Steeds vaker wordt Frum ook benaderd door partijen buiten het onderwijs om innovaties te begeleiden.

Frum is bijzonder charismatisch en innemend, daarnaast is zij een autoriteit op het gebied van onderwijs en innovatie. Ze gelooft in positieve anarchie en laat haar publiek zien hoe zij zich ten doel heeft gesteld de wereld iedere dag een stukje beter te maken.

Beluister via deze link de podcast van SBO Onderwijs 'in gesprek met Frum van Egmond' over de wereld een klein beetje beter maken en haar onderwijsmethode die steeds populairder wordt. 

Bekijk hieronder de video 'How to teach children to discover our world' waarin Frum van Egmond haar ideeën hierover deelt met haar publiek tijdens TEDxAmsterdam.

Thank you very much, Frum, for a VERY interesting webinar on The Golden Rules of Attention. This topic was very helpful and inspirational. I think it will be very interesting to having you at one of our in-person events to go deeper on the topic! Celine Lai, Events Manager Prime Global, an association of independing accounting firms

The world/schools needs more passionate people such as this woman! Reactie op 'How to teach children to discover our world': Frum van Egmond bij TEDxAmsterdamED

Frum van Egmond is inzetbaar als spreker, trainer en gastdocent op het gebied van De Noordwijkse Methode, onderwijsinnovatie, atelieronderwijs, 21st century skills, habits of mind, talentontwikkeling, mindset, hersenen en leren.

Interactieve lezingen van Frum

Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ