Over Joep de Jong

Over spreker Joep de Jong - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Joep de Jong - Inzetbaar als spreker | trainer | gastdocent

Joep C. de Jong (1953) is Managing Director en oprichter van JLS International (1991), een consultancy organisatie op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, coaching en ‘organizational development’ (OD), waarbij de kern steeds is het sterke geloof in de potentie die ieder individu in zich heeft.
 

In 2013 is De Jong met een promotietraject begonnen rond het onderwerp ‘Waarderend Leidershap’. Tot dat moment was hij Algemeen Directeur bij trainingsorganisatie Van Harte & Lingsma.

De Jong behaalde zijn Bachelor in Tuinbouwtechniek aan de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. Aansluitend was hij verbonden aan de Centrale School voor Tuinbouwtechniek en verzorgde hij onder andere trainingactiviteiten voor het International Agricultural Centre (IAC) in Wageningen. Daarna is hij jarenlang werkzaam geweest als business unit manager voor Apple Computers.

Vanuit JLS International  heeft hij een groot aantal opdrachten uitgevoerd voor multinationals als Abbott, SmithKline Beecham (Glaxo), Visasys, Compaq (HP), Apple Computer, Chevron en organisaties als het European Space Agency (ESA) en het World Food Program van de Verenigde Naties (UN WFP).

In 1998 kwam De Jong in dienst bij het internationale Britisch Telecom (BT), waar hij als Director Learning Solutions met het team verantwoordelijk was voor grensverleggende technologieondersteunde leeroplossingen. Vanaf dat moment is hij Appreciative Inquiry (AI) toe gaan passen als een van de kernbenaderingen bij het coachen, faciliteren, veranderen en het innoveren in de organisaties waarvoor hij verantwoordelijk was, teneinde het beste uit mensen naar boven te halen. Sinds een aantal jaren ligt zijn focus vooral bij, zoals hij het vaak noemt, ‘de zoektocht naar de ziel van Appreciative Leadership’.

In 1997 ontving hij het certificaat Global Change and Social Innovation van het Case Western Reserve University’s Global Excellence in Management programma (GEM). Hij was medeoprichter van AI Consultancy in 1998, een internationale organisatie die het toepassen van AI promoot en is associate van het TAOS Institute, een community van wetenschappers en practici die betrokken is bij de sociale processen, die van essentieel belang zijn voor het bouwen aan de rede, kennis en menselijke waarde. Daarnaast levert hij een bijdrage aan het Al Certification track van het NTL institute.

De Jong spreekt met enige regelmaat op internationale conferenties (Boston 2001, Miami 2004, Soesterberg 2006, Tilburg 2008, Kopenhagen 2009, Nepal 2009, Gent 2012 en Johannesburg 2015). Hij heeft publicaties geschreven voor vooraanstaande HR-magazines, zoals ‘Personeelsbeleid’ en ‘Avanta’  en is de coauteur van het eerste Nederlandse management handboek over AI, ‘Waarderend Organiseren’ en de opvolger daarvan ‘Het Handboek Appreciative Inquiry’.     

Joep geeft regelmatig lezingen en gastcolleges over Al, vaak in relatie tot leiderschap en het ontdekken van de ‘positieve kern’ van mensen. Joep spreekt met passie, Joep bezielt. Door zijn krachtige verhaal weet hij zijn publiek onlosmakelijk aan zich te binden.    

Bekijk hieronder de video’s ‘Appreciation 3.0’ en ‘On Leadership’ uit de serie video’s van Joep de Jong over Leiderschap 3.0

Joep is inzetbaar als spreker, trainer en gastdocent op het gebied van appreciative inquiry, leiderschap en (verander)management. Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ