Over Margriet de Schutter

Over spreker Margriet de Schutter - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Margriet de Schutter - Inzetbaar als spreker | trainer | dagvoorzitter | gastdocent

De zware trainingen en de internationale wedstrijden brachten haar succes - ze werd 7-voudig Nederlands Kampioen met de relay (estafette) en behoorde tot de top van Nederland in het Individuele onderdeel - maar ook steeds meer blessures waardoor ze deelname aan de Olympische spelen miste. Na 9 jaar aan topsport te hebben gedaan, besloot Margriet de Schutter haar carrière als shorttrackster na de Spelen in 2010 te beëindigen. Om een zwart gat te voorkomen, pakte ze het laatste jaar van haar studie Internationale Communicatie weer op en besloot ze de specialisatie ‘Mediastiek’ aan de Hanzehogeschool te volgen. Al snel ontdekte ze hier haar liefde voor het maken van documentaires en besloot ze om hierin af te studeren.
 

 

Op het moment dat ze stopte met haar topsportcarrière heeft Margriet ervaren dat er qua nazorg voor topsporters die stoppen nog veel te winnen valt. Dit bracht haar op het idee om hierover een documentaire te maken. Met het schrijven van het scenario voor dit idee, won ze tijdens het Noordelijk Film Festival in november 2010 de Scenarioprijs, onder leiding van documentairemaker Thom Verheul. De jury stelde alleen één voorwaarde: de documentaire moest over haarzelf gaan. Als winnaar van de scenarioprijs mocht ze in samenwerking met een professioneel productieteam van Omrop Fryslân (waaronder Thom Verheul als supervisor & eindredacteur en Ismael Lotz als cameraman) de documentaire Diepgaan voor Vancouver in productie brengen voor uitzending op Nederland 2, in zendtijd van Fryslân DOK en Omrop Fryslân.

In 2012 heeft ze haar bedrijf Crossover Media opgericht. Hiermee heeft ze de ondersteunende website Extopsporter.nl gebouwd, waarmee Margriet haar persoonlijke passie volgt voor TV maken en waarmee ze de inhoud in gaat. Haar motto: door kwetsbaarheden te durven tonen, ben je juist enorm krachtig!

Naar aanleiding van de documentaire en de website werd Margriet in 2012 benaderd door uitgeverij Prometheus om een boek te schrijven, waarvan het resultaat Stoppen & Doorgaan in maart 2013 is uitgebracht.

Margriet is nog steeds nauw betrokken bij de sport en houdt zich daarnaast bezig met media- en journalistieke werkzaamheden en modellenwerk.

Met haar ontwapende verhaal en gedurfde kwetsbaarheid weet Margriet haar publiek in het hart te raken. Zij laat zien hoe je door tegenslagen juist succesvol kunt zijn en met de juiste focus en een gezonde dosis wilskracht het beste uit jezelf c.q. je bedrijf of organisatie kunt halen.

Margriet is inzetbaar als spreker, trainer en dagvoorzitter op het gebied van sport, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en motivatie. Daarnaast is zij inzetbaar als gastdocent voor het voorgezet onderwijs, MBO, HBO of universiteit. Aanvragen worden door Anne Marie Westra-Nijhuis van A tot Z gearrangeerd, wat ook inhoudt dat zij vanaf het moment van uw aanvraag continue en nauw betrokken blijft.

Bekijk hieronder de Awardwinnende documentaire van Margriet Diepgaan voor Vancouver.

Bekijk hieronder een video waarin Margriet spreekt tijdens TED-xGroningen.

Margriet de Schutter is inzetbaar als spreker, trainer, dagvoorzitter en gastdocent op het gebied van sport, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en motivatie. Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ