Over Theodor van der Velde

Over spreker Theodor van der Velde - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Theodor van der Velde - inzetbaar als spreker | trainer | coach | gastdocent

Theodor van der Velde (1952) is van huis uit econoom en organisatiekundige. Hij is ondernemer in startups, lid van hbo-accreditatie panels, business developer en curriculum designer.
 

Meer dan 40 jaar was hij werkzaam in het hoger onderwijs waar hij verschillende functies als verantwoordelijk directeur bekleedde. Theodor heeft jarenlang experimenten ontwikkeld op het snijvlak onderwijs en bedrijfsleven. Voorbeelden zijn duaal onderwijs, innovatieprojecten en complete bacheloropleidingen zoals de Small Business opleiding in Enschede. Een hbo nieuwe stijl en in vele opzichten zijn tijd vooruit.

Eind jaren negentig is hij de initiator en medeoprichter van het Landelijk Expertisenetwerk Vraaggestuurd Leren en Werken, LEV’L. Met medeoprichter Babette de Weerd en de vertegenwoordigers van 10 grote hbo-instellingen samen met branches en bedrijven van MKB Nederland is er onderzoek gedaan naar de kernwaarden voor vraaggestuurd leren in duale leerwegen. Miljoenenprojecten zoals ‘De MKB route in het hbo (een duale leerweg project’), en ‘Vouchers in vraaggestuurd duaal onderwijs’. Partnerschap, lerend vermogen, eigenaarschap van het leren en menselijke verschillen zijn kernwaarden gebleken die Theodor nog steeds in zijn werk toepast.

In 2004 wordt hij directeur van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap dat jong ondernemerschap scout, screent en ontwikkelt in een hoger onderwijs/studenten omgeving. Hierbij is hij ook verantwoordelijk voor het tweejarig traineeshipprogramma Fast Forward voor jong afgestudeerden aan het hoger onderwijs. Het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO) helpt innovaties naar de markt en is powered by Novel-T. Het Start Up Centrum, onderdeel van het SCvO, levert ieder jaar meer dan 40 startups af die begeleid worden met de 12 stappen methode volgens het www.startupwerkboek.nl.

Sinds begin 2017 is Theodor oprichter en mede-eigenaar van WeAddVentures, the art of creating busines. WeAddVentures zet de best bewezen e-startup methodiek in de markt, in de vorm van een startup werkboek, ontwikkelt start up train de trainer programma’s en bedenkt en voert bijzondere Adventures uit.

Theodor is een supermotivator. Hij is creatief, vastberaden en heeft de gave om intenties om te zetten in acties. Theodor is zo’n spreker naar wie het publiek nog luistert terwijl hij al klaar is met spreken. Hij is en blijft charismatisch, energiek en spreekt met bijzonder veel enthousiasme, ook over zijn eigen leerprocessen.

Beluister via deze link de podcast van SBO Onderwijs 'in gesprek met Theodor van der Velde' over 'het onderwijssysteem laten aansluiten bij het talent van de student'.

Bekijk hieronder een video van RTV Oost waarin Theodor van der Velde, vanuit zijn voormalig directeurschap van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, uitleg geeft over het combineren van een eigen onderneming met een studie. Voormalig student en ondernemer Maarten Dik vertelt hoe hij dit in praktijk combineerde.

 

Theodor van der Velde is inzetbaar als spreker, trainer en gastdocent op het gebied van ondernemerschap, onderwijs & arbeidsmarkt, vraaggestuurd leren en werken en business development. Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ